Att tänka på när du ska boka aktivitet

När vi idag förmedlar aktivitetetet så har vi mer än 30 års samlad erfarenhet av att tidigare arrangera aktiviteter. Här är några av våra bästa tips att tänka på inför och efter aktiviteten.

När du ska boka aktiviteten

Vad är syftet med aktiviteten?

Är det lek/nöje, teambyggande eller utveckling? Eller en kombination?

Hur många är ni?

Välj en aktivitet som passar er gruppstorlek.

Vad har ni gjort tidigare för typ av aktiviteter?

Det kan bli trist att göra samma sak igen, eller så kanske alla vill göra samma sak som sist och skapa en tradition.

Fysisk kapacitet hos deltagarna?

Kan alla vara med? De flesta aktiviteter går att anpassa efter fysisk förmåga, men det är bra att prata med arrangören om detta. Vi har till exempel haft rullstolsbundna personer som kört fyrhjuling istället under en skogsaktivitet.

Tillkommande priser?

Vad ingår i ert paket? Vad ingår ej? Tillkommer mat, dryck, lokal, utrustning etc?

Dåligt väderalternativ?

Om det skulle vara dåligt väder, går aktiviteten att genomföra ändå? I vissa fall har arrangören alternativa aktiviteter för dåligt väder, i andra fall handlar det om att ni är bra förberedda med bra kläder för att få en härlig upplevelse.

När du har bokat och förbereder inför aktiviteten

Lämpliga kläder för aktiviteten?

Behövs särskilda kläder för att ni ska kunna njuta fullt ut av er aktivitet och till exempel slippa frysa. Skicka information till deltagarna i god tid så att de kan förbereda sig.

Ska aktiviteten vara en överraskning?

Ibland är det kul med en överraskning där deltagarna inte vet vad som ska ske. I andra fall kan det vara bra att de får chans att förbereda sig mentalt för att ni ska få ut mesta möjliga av er investering.

Har du bokat en tävlingsaktivitet?

Ska du göra lagindelning eller gör arrangören det? Vill du mixa dina arbetsgrupper så att man får lära känna nya människor under aktiviteten? Ska ni ha tröjor/kepsar med logga och olika färger? Ingår det pris till vinnande lag eller behöver du fixa det själv? Ingår prisutdelning (kan vara en kul ceremoni) och när ska den ske?

Behöver ni någon separat försäkring?

Kolla med arrangören om ni behöver teckna någon tilläggsförsäkring för er aktivitet eller om deras försäkring täcker fullt ut.

Transporter?

Hur tar ni er till och från aktiviteten? Har du fått vägbeskrivning av arrangören?

Kan du nå arrangören?

Har du ett mobilnummer ifall ni kör vilse på väg till aktiviteten eller behöver göra någon ändring i sista stund?

Mat och blodsocker?

Lågt blodsocker eller vätskebrist kan vara den största aktivitetssabotören. Planera in fika, mat och dryck i samband med aktiviteten. Räkna även in tid för transporten, kanske en macka på bussen kan göra hela skillnaden.

Efter att aktiviteten genomförts

Har du planerat eventuell uppföljning/utvärdering efteråt?

Om ni genomfört en teambyggande eller utvecklande aktivitet kan det förstärka effekten att genomföra en uppföljning några veckor efteråt. Om ni gjort en aktivitet kan det vara bra att få en färsk utvärdering till nästa gång av vad som var uppskattat eller ej.

Tips när du ska boka!

Här har vi samlat tips att tänka på inför och efter en lyckad aktivitet.

Läs mer