Konferensaktiviteter

Att ta med sig sin personal på konferensaktiviteter är en riktigt bra idé som ofta ger goda resultat. Det finns inte bara ett exempel på hur en konferensaktivitet kan se ut utan de kan utformas på många olika sätt och det bästa man kan göra är att anpassa alla aktiviteter på konferens efter det egna företaget och dem som jobbar där. På det sättet får man det bästa resultatet och man kan känna att man har fått ut mesta möjliga av sina konferensaktiviteter.

Det finns stor nytta med att arrangera en aktivitet under en konferens. Det skapar gemenskap, det gör att deltagarna lär känna varandra lite bättre, det är en investering i personalen kort och gott.

Fundera lite på vilket syftet är med en aktivitet. Är det en belöning för gott arbete, är det för att lära känna varandra bättre, är det en tradition, är det för att bli tajtare som grupp? Fundera även på vad du har för budget för en aktivitet. Ibland kan en aktivitet kosta lite mer, men ge ett betydligt större mervärde. I andra fall kan det vara den enklaste och minst kostsamma aktiviteten som ger mest.

Val av konferensaktivitet

Vad du bör tänka på är att den aktivitet du väljer passar för så många som möjligt i gruppen. Utgå inte från att alla tänker och känner som du. Det är lätt att vilja välja något fartfyllt och spännande, eller konstnärligt och kulturellt. Men ställ då frågan till dig själv; kommer alla att gilla detta?

Vår erfarenhet är att aktiviteter där alla kan delta, oavsett ålder, vikt, rörlighet etc., är de som alltid funkar bäst. Innehåller dessutom aktiviteten något eller några moment som är specifikt lite extra, typ äventyrliga eller kulturella, så får de som gillar detta ut lite extra av aktiviteten. Men dessa moment bör då ej vara obligatoriska för alla!

Det finns massor av aktiviteter med olika delmoment, som ger något för alla. Det kan vara mångkamper, stadsvandringar med inbakade tävlingsmoment, äventyrsbanor på både hög höjd och på marken, samarbetsövningar.

Tävling eller ej?

En annan fråga att ta ställning till är om det skall vara tävling eller ej. Ibland kan det vara kul och givande med tävling. Men vid andra tillfällen passar det bättre att inte tävla och istället lägga till ett reflektionspass på slutet, så att alla får komma till tals om vilka lärdomar som fanns att vinna.

Om man tävlar, så kan ett tips vara att välja en aktivitet där tävlingsmomentet avgörs genom slumpen på slutet eller på annat sätt gör vinnande prestigelöst, så att det blir lätt att vara en ”god vinnare”. Vår erfarenhet säger att allt för tuffa tävlingar kan skapa konflikter och sår, istället för gemenskap och gemyt. Och det kan väl ändå inte vara syftet.

Hitta en passande aktivitet - sök i vår databas
Välj region och kategori

Professionell hjälp med din konferensaktivitet

Om man som företagsledare är osäker på vilken typ av konferens-aktivitet som skulle passa det egna företaget så kan man alltid vända sig till ett proffs som sysslar med sådant dagligen för att få hjälp med att planera sin konferensaktivitet.

kontaktYtterligare nytta med aktiviteter på konferens

Det finns många sätt att få en konferens riktigt intressant och ett bra sätt är att varva kunskap med nöje eftersom det får alla deltagare att trivas och verkligen ta åt sig av allt som erbjuds på konferensen. Dessutom ger aktiviteter vid sidan av en möjlighet för deltagarna att få bättre kontakt med varandra och vänskapsband kan knytas vilket kan ha mycket gott resultat arbetsmässigt. 

Avslutningsvis om din konferens

Se alltså till att planera en riktigt bra konferens med många trevliga aktiviteter om du vill ge din personal förutsättningar att prestera på topp.

Kontakta oss

För att kontakta oss, vänligen klicka på länken och fyll sedan i formuläret. Du blir då kontaktad snarast möjligt med mer information och personlig service.

Beställ information om {jumi [images/script/pass.php] }

Tips när du ska boka!

Här har vi samlat tips att tänka på inför och efter en lyckad aktivitet.

Läs mer